За какво гласуваха политическите лидери

OFFNews 25 май 2014 в 13:31 1498 0

Урна

До обяд в изборния ден правото си на глас упражниха повечето политически лидери – Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан, Волен Сидеров, Меглена Кунева и Николай Бареков, Георги Първанов.

Бившият премиер Бойко Борисов предупреди, че има сигнал за много изборни манипуалции.

„Аз гласувах, защото това е свещено право, това е много важно право, защото демокрация ни го е дала. Аз искам България да е в ЕС. Да, има партии, които в предизборната си кампания говореха да излезем от ЕС. Това са най-опорочените избори", каза Борисов.

Станишев обясни, че гласува, за да има промяна в Европа, която, по думите му, била очаквана от много европейци.
„Европа обърна гръб на проблемите на гражданите, хората ги няма в политиката на ЕС, което трябва да се промени“, каза Станишев.

Председателят на „България без цензура“ коментира, че упражнява правото си на глас, за да промени държавата.
„Страна, която обрича децата на бедност, е опасна държава“, каза Николай Бареков.

Лидерът на ДПС Лютви Местан пусна своя глас и призова всички българи да сторят същото, защото, по думите му, това е най-ценният капитал.

„Гласувах за европейско самочувствие на всеки български гражданин. За това Европа да бъде във всяка точка на България“, каза Местан на излизане от урната.

Президентът два мандата Георги Първанов подчерта, че е дал своя глас нова българска икономика и държавност.
„Гласувах за нова модерна политика на българската икономика, българската държавност, за да можем да се наредим сред другите европейски народи“, подчерта лидерът на АБВ.

№1 в листата на Реформаторите и лидер на „България на гражданите“ Меглена Кунева коментира, че е гласувала с преференция, защото това според нея е рядък шанс българите да изразят мнението си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови