Бивш шампион е за провеждане на Тура без публика

OFFNews 15 април 2020 в 13:30 6587 0

Бившият победител в Тур дьо Франс Герант Томас се обяви за провеждането на прочутото състезание, макар и без допускането на зрители край трасето.

Първенецът от 2018 година говори ден след увеличаването на забраната за провеждане на спортни мероприятия във Франция поне до средата на юли от президента Еманюел Макрон във връзка с пандемията от коронавирус. За възможно провеждане на Тура през август без публика вече се заговори във Франция и това е решение, което среща подкрепата на уелсеца.

"Ако може да има Тур, нека да се направи. Все пак обаче не трябва да се забравя, че това е състезание със 180 участника и още около 1000 души екип около тях. Тура е най-важното състезание в колоезденето.

Ако може да се проведе безопасно, нека се проведе", коментира още Томас, който в следващите три дни се включва в кампания за набиране на средства за за Националната здравна служба, която се бори с пандемията от коронавирус.

Победителят от Тура иска да повтори смените на здравен работник и ще предприеме три 12-часови престоя на колелото с цел да събере 100 000 паунда, за да помогне в борбата с COVID-19. Томас ще кара на тренажор в гаража си, като сравнява карането с изминаването на между 8 и 9 етапа от нормално състезание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови