Френска доминация в 14-ия етап на Тура, Алафилип остава лидер

OFFNews 20 юли 2019 в 21:55 2207 0

Състезаващият се за отбора на "Française des Jeux" Тибо Пино спечели 14-ия етап на тазгодишното издание на Колоездачната обиколка на Франция. Той първи измина 117.5 километра и покори митичната височина Кол дю Турмале на 2215 метра, записвайки трети етапен триумф в Тура, като другите два са през 2012 и 2015 година.

Друг представител на Франция Жулиен Алафилип от "QuickStep" завърши на втора позиция с шест секунди изоставане. Другото място на подиума след края на етапа зае Стивън Кройсвайк от "Jumbo-Visma".

Денят беше белязан от много агресивно каране от "Movistar" и "FDJ", и загуба на някои от фаворитите. Ромен Барде от "AG2R" се сбогува с надеждите си за успех, като загуби повече от 20 минути. Адам Йейтс (Mitchelton–Scott) също не успя да остане с най-добрите, а Найро Кинтана "Movistar" загуби повече от 3 минути.

Иначе Пино беше част от шестима колоездачи, които се откъснаха доста пред основната група около 1 км преди края, като в последните 500 метра подпечата победата си. 

"Това е най-голямата победа в моята кариера. Невероятно е да спечеля на Турмале в толкова силна група. Бях много ядосан след предишните етапи, в които загубих време и това ме изведе до успеха. Отборът ми беше невероятен", каза Пино след днешното състезание.

В генералното класиране продължава да води Алафилип с време 56.11:29 часа, пред Герант Томас от "INEOS", който изостава на 2.02 минути след французина. Трети е Стивън Краусвайк (Jumbo - Visma) на 2.14.

Утре ще се проведе 15-ият етап от състезанието, в което състезателите трябва да изминат 185-километровото трасе между Лиму и Прат д'Албис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови