Вуелтата се готви за старт по график

OFFNews 27 март 2020 в 21:27 3570 0

Директорът на една от трите най-престижни колоездачни обиколки в света - Обиколката на Испания или просто Вуелтата – Хавиер Гийен, заяви, че организаторите на надпреварата планират тя да започне по график въпреки тежката криза с коронавируса в страната.

Първата по календар от трите големи обиколки – Джиро д’Италия, вече бе отложена, а Тур дьо Франс, който трябва да започне на 27 юни, е застрашен от същата съдба, макар да се прокрадна идеята да се проведе без публика, която не е някакъв фактор в колоезденето.

Организаторите на Вуелтата обаче се надяват, че доста по-късната стартова дата – 14 август, може да позволи на състезанието да се проведе по план.

“Намираме се в специална ситуация, но целият екип на Вуелта работи с мотивация и с идеята, че надпреварата ще започне по график. Трябва да сме подготвени. Поради тази причина аз предавам ентусиазъм и мотивация на екипа в този тежък период и мога да ви уверя, че сме по-координирани и обединени от всякога. Искаме да направим страхотна Вуелта 2020 – най-добрата в историята”, заяви Гийен, цитиран от БГНЕС.

“Притеснен съм от всичко, което се случва, най-вече от човешка гледна точка. Това е невероятна, немислима ситуация. Опитвам се да спазвам наложените мерки, които са нужни, и използвам работата си като терапия.

Откриваме нови неща като технологиите за видеоконференции, и работим нови идеи, мотивация и въображение”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови