10-минутни аплаузи на премиерата на филма на Стефан Командарев ''Уроците на Блага'' в Карлови Вари

OFFNews 05 юли 2023 в 09:18 1391 0

Снимка Личен профил във Facebook

"Уроците на Блага" на Карлови Вари

Бляскава е била премиерата на „Уроците на Блага“ на филмовия фестивал в Карлови Вари, разказват от НФЦ (Национален филмов център), с чиято подкрепа е създадена продукцията, a режисьорът Стефан Командарев написа в социалните мрежи: "Десетминутни аплодисменти за Ели Скорчева на премиерата!"

Това е най-новият филм на Стефан Командарев, който участва в конкурса за „Кристален глобус“.

„На червения килим екипът е бил посрещнат като истински звезди с много радост и очакване. В главата роля блести Ели Скорчева, която бележи своето триумфално завръщане в киното с ролята си на Блага, възрастна учителка, която става обект на телефонни измамници“, разказват от НФЦ.

В основния конкурс на 57-ия кинофестивал в Карлови Вари, който ще продължи до 8 юли, „Уроците на Блага" се състезава с още 10 заглавия от Норвегия, Канада, Ливан, САЩ, Испания, Италия, Грузия, Иран, Чехия, Германия. „Уроците на Блага” е последния филм от социалната като теми трилогия, която започна с „Посоки“ (2017) – за всекидневието на таксиметровите шофьори, после – „В кръг“ (2019) за денонощията на полицаите, а сега изследва моралните щети от телефонните измамници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл