Архитектурата на София в снимки

OFFNews 03 септември 2015 в 12:19 8015 2

Преди седмица в материала "Какво всъщност остана от стара София" ви запознахме и с книгата на архитектите Кирил Русков и Чавдар Ангелов - "Старите жилищни сгради на София (1878-1940)".

В нея на стотици снимки между твърди корици се съхраняват образите на 600 от общо 2100 жилищни сгради по 160 улици, намиращи се между очертанията на река Владайска на север, Перловска река на изток и юг и улиците „П.Славейков“, „Ген.М.Д.Скобелев“ и „Опълченска" на запад.

Заради затрудненото финансово положение на авторите и липсата на подкрепа от общината и издателствата обаче уникалният за града ни фотоалбум не може да бъде намерен по книжарниците, а се закупува само след индивидуална поръчка.

Затова арх. Русков събира всички поръчки накуп и поръчва печатането на допълнителни бройки, всяка от които струва 30 лв. да се отпечата. Цената, на която пък авторите продават "Старите жилищни сгради на София (1878-1940)", е отново - 30 лв. Те казват, че не го правят за пари, а за да могат възможно най-много хора да се запознаят с архитектурната история на града ни и да се насладят на образите на едни от най-красивите сгради в столицата, а и в страната.

Всеки, който би желал да се вмести в поръчката за септември, може да го направи, като се свърже лично с арх. Русков на имейл [email protected] или на неговия телефон 0886 215 777.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!