Би Би Си: Победителят на Евровизия има тежко сърдечно заболяване

OFFNews 14 май 2017 в 18:33 19550 3

Снимка wikimedia

Салвадор Собрал.

27-годишният португалец Салвадор Собрал, който зае първо място на Евровозия с лиричната песен "Amar pelos dois" ("Любов за двама"), има тежко сърдечно заболяване, съобщава Би Би Си.

Заради здравословното си състояние Собрал пропусна първата седмица на репетициите в Киев, отбелязва медията, но не съобщава повече подробности.

Британският таблоид "Мирър" твърди, че талантливият португалец се нуждае от сърдечна трансплантация, но тази информация не е официално потвърдена.

По информация на държавната руска агенция ТАСС Салвадор Собрал има порок на сърцето.

Почитатели на конкурса разпространиха в социалните мрежи и следната версия: певецът не е искал да разкрива здравословните си проблеми, за да не повлияе на вота на зрителите и журито.

Миналата вечер, след победата, Собрал се качи на сцената и изпя отново песента "Amar pelos dois", този път в дует със сестра си.

"Музиката не е фойерверки, тя е чувство", каза той.

Това е първата победа за Португалия в 62-годишната история на конкурса, а песента е написана от сестрата на Салвадор Луиза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

3

рамбо

15.05 2017 в 11:39

Още преди конкурса се писа, че му трябва спешна трансплантация на сърце. Така че факторът "съжаление" е изиграл голяма роля. Отделно той е нещо като рекламно лице за правата на мигрантите в Европа, имал е доста публични изяви, в които защитава "правото" им да дойдат безпрепятствено .Това вече е било основния му коз, тъй като се вписва отлично в политическата рамка на Евровизия.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews