БНР навършва 78 години днес

25 януари 2013 в 07:54 2569 1

Валерий Тодоров СНИМКА: БГНЕС
Валерий Тодоров СНИМКА: БГНЕС

 Българското национално радио (БНР) навършва днес 78 години от основаването си. 

Радиото е създадено с указ на цар Борис III на 25 януари 1935 г., с който радиоразпръскването у нас става държавна собственост, а регионалните радиостанции в градовете София, Варна и Стара Загора оформят държавното радио на България. За ръководител на Радио София е назначен Панайот Тодоров (Сирак Скитник).  

Днес, на своя 78-ми рожден ден, БНР може да се похвали, че е институцията с най-високо обществено доверие. Изследване на Националния център за изучаване на общественото мнение показа, че Радиото е институцията, на която гражданите се доверяват най-много.

„Запазена е финансовата стабилност, чрез активната мениджърска политика са запазени и увеличени доходите на журналистите, текучеството в БНР е в изключително ниски граници. Планът за приходите не бе намален пропорционално със съкращаването на субсидията, но медията успя да изпълни и да преизпълни заложения план за приходите благодарение на преструктурирането на доходите си“, коментира настоящият генерален директор на БНР Валери Тодоров.

 Навръх рождения ден на Българското национално радио, точно в 18.30ч. в Първо студио ще започне тържествената церемония по връчването на годишните награди на БНР „Сирак Скитник“ за 2012-а година.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews