Две млади художнички в галерия „Дебют”

OFFNews 01 юни 2014 в 17:10 5657 0

"Ex Libris" на Галина Атанасова.

На 3 юни от 18:00 часа в галерия „Дебют” ще бъде открита изложбата на талантливите млади художнички Галина Атанасова и Калина Керелска.

Галина Атанасова представя серия от произведения на тема „Хаос”, като в експозицията са включени графични отпечатъци в техника офорт и акватинта, както и свободни творби, изпълнени в техника силиграфия.

Стилът на Атанасова на места поразително напомня този на известния немски художник Албрехт Дюрер, придавайки особено красив чар на грозното по реалистичен и семпъл начин.

"Сън" на Галина Атанасова.

Тя има множество участия в училищни изложби, в НДК, „Шипка 6”, музикалното училище „Любомир Пипков“, също и в конкурсите „International biennial of children and young people graphic art“ в Торун, Полша, и ex libris „Bodio Lomnago“.

Калина Керелска представя дипломна работа на тема: „Коя съм аз?“. Отговорът е в дванайсет автопортрета и две платна, обединени от темата и изпълнени в техника живопис.

Автопортрет на Калина Керелска.

Автопотретите са в различни състояния и тоналности, чрез които се пресъздават емоции, които никога не се повтарят. Според авторката човек изпитва винаги нови чувства и винаги търси себе си.

Експозицията е едновременно дипломна работа и честване на двете художнички по повод завършването им на Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“, от което излизат със завършен и уникален личен стил на рисуване.

Галерията се намира на бул. „Васил Левски” №62, в сградата на НУИИ „Илия Петров“.

Всеки желаещ да разгледа изложбата може да го направи от 3 до 13 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews