Група "Impade" с турне в страната

Емил Братанов 16 октомври 2012 в 09:45 4580 0

Група
Група "Impade" Poster

В духа на рок и метъл музиката на 26-ти февруари, 2011 г. се ражда младата българска група "Impade". Все още прохождащи на музикалния терен два месеца по-късно (през април) бандата се качва на сцена. Четиримата момчета свирят за изпращането на абитуриентския випуск на Международна гимназия „Проф.д-р В.Златарски”. Наред с това участват и в столичен ученически конкурс, в който показват своите умения и талант. Следвайки амбициите и мечтите си да свирят авторски парчета момчетата създават и първия си албум. Песните им са изцяло на английски език, а тематиката - твърде крайна. С типичното си метъл звучене в повечето припеви те пеят за любов, смърт и героизъм. Албумът "Hope Denied" бързо набира скорост на родната сцена, а две от парчетата им се въртят с успех и в класации. След разбиващото промо на албума в София момчетата решават да покажат своето шоу и в страната. Градовете, през които ще мине "Hope Denied Tour" са: Пловдив, Плевен, Велико Търново, Стара Загора и Дупница.

Повече за бандата и турнето разказва фронтменът на "Impade" Антон Христов.

Как се роди "Impade"?

На рождения си ден се запознах с Виктор. Така се ражда IMPADE. Това става февруари миналата година. След няколко смени в състава, където Боян е новият китарист и Виктор басист мислим, че вече сме с финалния състав. Надявам се така да си останем и да запишем поне още един албум.

В какъв състав сте?

Аз (Тони) – вокали
Боян – китара, беквокали
Виктор Вълчев – бас
Виктор Дишев - барабани

Какъв стил музика свирите и защо избрахте него?

Хеви метъл с леко прогресарски части. Опитваме музиката ни да има по-ново и по-различно звучене и все пак да се харесва на публиката. Защото е хеви и е метъл!

Колко време ви отне да запишете "Hope Denied" ?

Около три месеца. Процесът на композиране на самите парчета беше много по-дълъг – почти година.

Как избрахте градовете, в които ще представите дебютния си албум?

Където има клуб. Общо взето избрахме градове, които не са много далече от София. Бензинът е поскъпнал.

Как очаквате да мине турнето?

Да дойдат много хора, за които сме подготвили страхотно шоу  и да изкуфеем на макс. Естествено се надяваме и хората да си купят нашия албум, за който много се трудихме, за да им го предоставим.

Какви изненади готвите за публиката, когато се качите на сцената?

Доста готини неща сме замислили. Очаква се да направим някои нови авторски песни, които не сме свирили досега, както и много готини кавъри на любими наши песни.

Колко хора очаквате да съберете на концертите?

Колкото повече толкова по-добре. Истината е, че и ние нямаме представа, тъй като не сме свирили досега в тези градове (освен в Дупница).

В кои клубове ще свирите?

В Пловдив сме на 21 октомври. Там ще свирим в клуб "Polinero Place", като от 18 часа ще има съпорт група – "Soundbleed". На 4 ноември сме в Плевен в "Groovy Hall", на 17 ноември във Велико Търново в клуб "Melon Live Club", на 2 декември сме в Стара Загора в клуб "JAM" и турнето ще завършим в Младежкия дом в Дупница, като за там датата предстои да бъде уточнена.

Кой ви спонсорира?

Ние се самоспонсорираме! Събираме пари от закуски и разбира се каквито пари изкараме от концерти отиват в направата на нещо ново и готино (като албум например), така че благодарим на всички, които са ни подкрепяли и които продължават да ни подкрепят, обичаме ви!

Трудно ли е да се прави музика в България?

Музика се прави лесно. Трудно се продава. Истината е че в България няма сцена за рок и метъл музиката и много трудно може да успее, която и да е група, без да има кой да я бута, а вече няма хора които да подпомагат младите групи (освен ако не става дума за чалга или поп или каквото там слуша младото поколение).

Какви са амбициите ви?

Да започнем да свирим и извън България. Винаги сме казвали музиката на първо място и всичко отгоре е добре дошло. Засега искаме малко да се концентрираме върху някои нови песни , да ги изпипаме и направим качествено, за да няма бързата работа срам за майстора. Също така в момента се готвим да снимаме клип на нашата песен "Stupid Faith", а по нататък живот и здраве се надяваме да започнем с изявите си извън България.

По-рано този месец (2 октомври) група "Impade"  представи дебютният си албум на слушателите на Офроуд радио в предаването "Музикална кутия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews