Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Лови ли ги COVID карантина богатите и известните? Огнени критики към Никол Кидман за заобикаляне на правилата

OFFNews 19 август 2021 в 18:06 6571 0

Снимка Getty Images

Никол Кидман стана поредната холивудска звезда, подложена на остра критика заради заобикаляне на строгите правила за COVID карантина при международни пътувания.

Пристигането на австралийската актриса в Хонконг разпали гнева, след като бе забелязана да се разхожда два дена след пристигането й, пише Би Би Си. Това се случва, въпреки че в региона са въведени едни от най-строгите правила, които изискват до 21-дневна карантина в хотел за пристигащите от високорискови държави, дори да са ваксинирани.

Австралия е сред държавите със среден риск и се изисква 14-дневна карантина. От полунощ страната преминава в списъка на нискорисковите, т.е. 7 дена за ваксинирани.

В отговор на възникналите въпроси за "чуждестранния филмов персонал" Министерството на търговията и икономическото развитие разпространи становище днес, обяснявайки в него, че се премахват ограниченията за "извършване на определена професионална работа".

Кидман е в Хонконг за заснемането на сериала "Expats" ("Чужденци") на "Амазон".

Съобщенията за изключението провокираха гняв и преобладаващо критични коментари и в Туитър, и в китайската социална медийна платформа.

"Кое министерство й даде правото?" - пита един. Друг допълва в същия дух: "Кой й дава правото на изключение?". Хора посочват, че не са имали право да видят семействата си в продължение на месеци благодарение на ограниченията. "Защо чужденците имат привилегии?" - пита потребител на Weibo. Друг се гневи: "Имаме граждани на Хонконг, които не могат да се върнат в страната, ако не са ваксинирани (и дори тогава са поставяни под 2-, 3-седмична карантина), но Никол Кидман може просто да влезе просто така? Това е отвратително!" - пише потребител на Туитър, регистриран като @WhovianBooknerd.

Гневът се разпростря и на политическата арена. Депутатката Елизабет Куат каза, че е получила "редица оплаквания" и е поискала здравните власти да дадат обяснение, пише AFP.

Проблемът с пътуващите по света филмови звезди предизвика проблеми в родната страна на Кидман - Австралия, където пристигането на редица известни лица през последните 18 месеца предизвика гнева на хората, които заради КОВИД ограниченията не могат да се приберат у дома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews