Най-големите звезди на БГ джаза Христо Йоцов и All Star Big Band с диригент Антони Дончев ще свирят тази вечер

OFFNews 22 април 2024 в 15:49 973 0

Снимка

Тази вечер един от най-големите джазмени на България - барабанистът и композитор Христо Йоцов представя най-новия си бендов проект. В този звезден оркестър той е събрал плеяда великолепни музиканти, доказали своя талант и професионализъм и добре известни на българската публика. Празникът ще се състои от 20:00 часа в София Лайв Клуб, като вратите отварят в 19:00.

В тази продукция Христо отново е рамо до рамо с другия джазов топ ас - Антони Дончев, с когото заедно вървят своя творчески път от 1984 г., когато основават легендарната „Акустична версия“. С триото, заедно с басиста Георги Дончев, те печелят първите награди на двата най-авторитетни конкурса в Европа – Хоеилаарт/Белгия 1985 г. и Леверкузен/Германия 1986 г. До тях са и по-младите Михаил Йосифов (тромпет) и Вили Стоянов (тромбон).

Христо Йоцов има богат опит с бендовия репертоар – от 1982 до 1989 г. той е барабанист на Биг Бенда на БНР и от тогава насам има над 160 аранжимента и авторски пиеси за този оркестър.

Програмата тази вечер е съставена изцяло от негови композиции, като най-старата е от 1982 г., а последната е писана през 2020 г. Пиесите са разнообразни по характер и стил, с много сола, завладяващ ритъм и енергия. Общото между тях е богатият и невероятен звук на Биг бенда, който е част от историята на джазовата музика.

Състав на оркестъра:

Антони Дончев – диригент, пиано

Христо Йоцов - барабани, вибрафон

Димитър Льолев – алт саксофон

Денис Попстоев – алт саксофон

Арнау Гаррофе – тенор саксофон

Иван Йорданов – тенор саксофон

Венелин Георгиев – баритон саксофон

Михаил Йосифов - тромпет

Мартин Ташев - тромпет

Тодор Бакърджиев - тромпет

Георги Стойков - тромпет

Велислав Стоянов - тромбон

Иван Мелин - тромбон

Божидар Василев - тромбон

Димитър Стоев - бас тромбон

Борис Таслев - контрабас

Краси Зафироив- китара

Цоньо Цветков - конги, барабани

Христо Цачев - корна

Диана Василева - корна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки