Откриват Зона култура в столицата на 9 май

OFFNews 08 май 2014 в 21:44 3088 0

На 9 май от 11 часа в София ще бъде открит фестивалът за съвременна култура и изкуство - ZONA CULTURA fest.

Откриването на събитието съвпада и с Деня на Европа - като началото на фестивала ще е със символична акция в чест на празника.

На 9 май на Ротондата пред Централна гара, намираща се до UnderGara, ще бъдат издигнати 12 дървени платформи със звездите от знамето на Европейския съюз. Всеки желаещ ще може да напише по нещо на колоните.

Друга атракция на откриването е пърформънсът на скулпторите Златин Орлов и Стоян Николов – „Магазин за идеи“, където двамата ще дават нетрадиционни решения на традиционните „болежки“ на публиката.

Програмата ще продължи и на други локации от картата на Zona cultura fest.

От 13 до 19:00 часа студио Атмосфер (Фабрика за градско изкуство- ет.3, ул. Владайска река 204) ще направят Видеовизитка, с която ще представят екипа на студиото чрез кадри от дейностите, които извършват, както и кратък showreel на някои от продукциите им през изминалата година.

От 14:00 до 16:00 часа отново във Фабрика за градско изкуство, ет. 5, Театър на огъня и сенките- FIRETER, ще направят уъркшоп за ходене на кокили и жонглиране.

От 19:00 часа в Хладилен завод – вътрешна част, на ул. Индустриална 11, ще се открие изложбата на Софийска фотографска школа - Съвременна концептуална фотография (09 май - 16 май 2014).

Фестивалът ще се проведе на следните арт пространства: Under Gara (Ротондата на Централна гара София), Communication room (ул. Константин Стоилов №2), Фабриката за градско изкуство ( Ул. Владайска река 204 - при стокови базари „Зимница”), Хладилния завод - вътрешна част ( ул. Индустриална 11).

Идеята на организаторите е през месец май в рамките на ZONA CULTURA fest да се организират множество дебати, изложби, театрални спектакли, концерти, кинопрожекции, пърформанси и т.н., които да превърнат района в престижна локация за световните, регионални и национални творци и културни оператори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews