Препоръчваме ви: 'На ръба' в Народен театър 'Иван Вазов'

OFFnews 30 май 2018 в 00:05 2278 0

Днес от 19 часа в Голямата зала на народен театър „Иван Вазов” ще можете да се насладите на спектакъла „На ръба”.

В него е ползвано произведението „Плачеш ли?” от репертоара на група „Ревю” с композитор Васил Гюров.

„На ръба” е една емоционална, обща импровизация, за онова, което се случва в България. Нещо като реквием за държавата България, реквием за един народ, който си отива, който се стопява. Народ, който достойно и гордо съществува на този свят хиляда и триста години, но който не успя да устои на бруталните, алчни, безмилостни колизии на съвременната „демокрация” и на собствените си низостни слабости и противоречия. Българската нация си заминава. Превърнали сме се в население, което едва оцелява в циничните условия на някаква фашистка, финансова общност, нарекла себе си – Европейска, която и пет пари не дава дали има, или няма такъв народ.

Вижте и останалите ни предложения за интересни събития за днешния ден:

Кино

Днес от 19:00 часа в кино Люмиер Лидл ще се прожектира филмът "Скъпо посланико", част от Седмицата на испанското и иберо-американското. 

Базиран на действителни събития, филмът разказва историята на бразилския посланик в Париж, Луиз де СоузаДантас, който по време на Втората световна война се противопоставя на заповедите на бразилското правителство, първоначално симпатизиращо на нацистите, за да спаси живота на повече от хиляда души, предимно евреи, преследвани от нацисткия режим. Историята се води от разкази на очевидците оцелели от Холокоста, на които той е издал визи, с непубликувани кадри от Втората световна война.

Повече информация за прожекцията може да намерите ТУК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews