Специална прожекция на 'Игра на любов' отбелязва 70-годишнината на големия български актьор Любен Чаталов

ОFFNews 24 февруари 2020 в 10:28 4224 0

Големият български актьор Любен Чаталов навършва 70 години днес. 

Изиграл е над 140 роли, най-известните филми с негово участие са “Голямото нощно къпане”, “Адаптация”, “Лавина”, “Опасен чар”, “Нощем по покривите”.

Носител е на наградата за най-добър актьор на международния филмов фестивал „Любовта е лудост“, Награда за мъжка роля“ на XVIII ФБИФ, Голямата награда "Златна роза“ за филма „Те надделяха“ (Варна, 1986), Награда на публиката (Карлово, 1989) и редица други.

Националната филмотека - кино Одеон - ще отбележи юбилея на чаровния актьор с филма "Игра на любов" днес от 18.30 ч.

Това е историята на една любов. Любо е актьор в провинциален театър. Лили е пианистка и преподава музика. Третият е телефона. Любо се готви за ролята на Сирано дьо Бержерак. За него това не е просто поредното превъплъщение, а мечтаната роля. Но зад кулисите неговата шпага "затъва" в конформизма на занаятчийството.

А на премиерата ще играе друг. Лили е улисана със своите питомци в музикалната школа. Само разговорите по телефона - красиви, празнични, искрени думи прогонват сивотата на делника. Всъщност те никога не са се виждали. Запознанството име е вседствие на произволно избран телефонен номер.

И идва развръзката - както в пиесата на Ростан. На срещата отива приятеля на Любо - художника Боби. Любо може да каже като Сирано: "На неговите устни моя глас." Този който жъне победата, не е този, когото е обикнала Лили. Една любов е останала нереализирана, останала само в телефонната слушалка.

Режисьор: Януш Вазов

Сценарист: Йордан Хаджиев, Владимир Ганев

Оператор: Цветан Чобански

Музика: Георги Минчев

в ролите: Любен Чаталов, Йорданка юбенова, Рашко Младенов, Бистра Марчева, Румяна Гайтанджиева, Мадлен Чолакова

Кино Одеон, 18.30ч. Вход - свободен

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови