Започва нова хитова поредица на HBO – „Останалите“ (видео)

OFFNews 25 юни 2014 в 18:01 1875 0

На 30 юни от 22:05 часа ще бъде излъчен премиерният епизод на новия сериал на HBO „Останалите“ (The Leftovers).

На 14 октомври 2% от населението на Земята просто изчезва, без да остави никаква следа. 140 милиона души от всякаква възраст, пол и произход буквално се изпаряват без логично обяснение. Три години след трагедията, наречена „Внезапното заминаване", всеки се справя с живота и скръбта по свой начин.

Сценарист, продуцент и автор на идеята на The Leftovers е един от хората зад хитовия Lost („Изгубени") - Деймън Линделоф.

Централното събитие в The Leftovers засяга целия свят, но сюжетът на 10-те епизода от първия сезон се фокусира върху малко нюйоркско предградие. Жителите на измисления Мейпълтън неуспешно се мъчат да се справят с шока от изчезването на техните близки и приятели. Част от тях стават членове на вид секта - движението на „Виновните". Хората от тази общност ходят облечени в бяло, не говорят и пушат цигари – което приемат като акт на разпространение на тяхната вяра. „Виновните“ не са агресивни, но тяхната поява буди агресията на околните.

За част от жителите на Мейпълтън сектата е начинът да намерят себе си след трагедията и да избягат от действителността. Страхът, скръбта и отчаянието вземат връх в Мейпълтън, а актовете на насилие зачестяват. Проблемите се стоварват върху шефа на полицията в Мейпълтън, който се опитва да продължи по нормален начин живота си и да не се поддава на множеството теории за „Внезапното заминаване".

Една от звездите в сериала е Кристофър Екълстън, известен с ролята си на 9-я Доктор в „Доктор Кой“, както и с играта си в „Тор“ и „Елизабет“.

Той ще играе ролята на свещеника Мат Джеймисън, решил да просветли жителите на града за изчезналите, дори и с цената на брутални разкрития. Неговата цел е да покаже, че изчезналите не са били добри хора, които Бог е приел при себе си. Джеймисън е единственият човек в Мейпълтън, който никога не губи вярата си.

Друго лице от големия екран, което ще видим, е Лив Тайлър, която изпълни ролята на елфическата принцеса Арвен в епоса „Властелинът на пръстените“.

Тя играе ролята на Мег Абът, която има странно спречкване със сектата на „Виновните".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews