Рапърката Альона Альона ще представи Украйна на Евровизия 2024 (видео)

OFFNews 06 февруари 2024 в 12:01 3701 2

Alyona Alyona

Снимка Скрийншот

Alyona Alyona

Дуетната песен на Alyona Alyona и Jerry Heil "Teresa & Maria" ще представи Украйна на тазгодишната Евровизия. Песента беше избрана сред 11 финалисти от жури и публика, съобщи УНИАН.

Победата на дамския дует беше прогнозирана от букмейкърите. Украинците масово гласуваха за тази песен още преди финала. Журито я оцени с 10 точки, а зрителите с 11. Общият бал на момичетата бе 21, което ги изведе на първа позиция.

Песента се превърна хит, но не беше подмината от скандали. Предизвикателният припев "С нас са Майка Тереза и Дева Мария" разбуди спорове. Слушатели отбелязаха, че личността на Майка Тереза предизвиква много въпроси. Въпреки резервите им песента бързо набра популярност. В YouTube-канала на Alyona Alyona тя има над 7 милиона и 700 000 гледания.

Въпреки че интерес към парчето има, обвинения в купуване на гласове не липсваха.

"Дай боже, да имаме тази власт и тези пари, в които ни обвиняват. Не мога да си представя колко трябва да изкарвам, за да платя за гласовете на толкова много хора", коментира в отговор на обвиненията рапърката Alyona Alyona.

Дуетът, който ще представи Украйна на Евровизия 2024

Домакин на Евровизия 2024 е Швеция. Конкурсът ще се проведе в Малмьо през май. Украйна ще представи песента си в първия полуфинал на 7 май, грандиозният финал е на 11-ти.

Не съм оптимист не защото песента е лоша, а защото тази година Украйна вече изчерпа преференциите, които ѝ дава войната. Европейската аудитория трябва да бъде привлечена с добра кампания за популяризиране на дуета. Украйна безспорно ще влезе в топ 10, но за нас сега е по-важно не да се стараем да пробием сред лидерите, а да популяризираме важните за страната каузи. Много важно е как момичетата ще се представят по време на интервютата от западни медии, коментира популярният украински медиен експерт Денис Путинцев.

В първия полуфинал Украйна ще се състезава за победа с Кипър, Полша, Сърбия, Литва, Хърватия, Ирландия, Словения, Исландия, Финландия, Португалия, Люксембург, Австралия, Азърбейджан и Молдова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки