14-годишна родилка скочи от 4-ия етаж на болница в Русе, след това роди

OFFNews 02 февруари 2016 в 15:21 10282 6

14-годишна родилка скочи от 4-ия етаж на болница в Русе, след това роди момиче

Снимка БГНЕС

14-годишна родилка е скочила от четвъртия етаж на Акушеро-гинекологичния комплекс (АГК) в Русе. По чудо тя се е отървала само със счупена ръка и след това е родила здраво момче, съобщава БГНЕС.

Момичето, което е от ромски произход, е постъпило в болницата с контракции в неделя вечерта. Тя е била бременна в деветия месец и е съжителствала на семейни начала с мъж от Русе. При визитацията на следващия ден е било установено, че контракциите продължават и трябва да остане в болницата. Въпреки това родилката е настоявала да се прибере у дома.

„Около 10-15 минути след този разговор с визитиращите тя скача от четвъртия етаж с оправданието, че иска да си ходи. Късметът е, че е паднала на козирката, която е с цветя и трева, и всичко приключва с една счупена ръка. Веднага я взехме, беше изпратена за оглед със скенер на всичките органи и системи, след което чрез секцио бе извадено бебето – момче, 2200 грама, в нормално състояние. Към момента и майката, и бебето са в добро състояние, ръката е оперирана от ортопедите“, разказа началникът на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев.

За случая незабавно е бил уведомен отделът за закрила на детето. За миналата година в АГ-комплекса в Русе има осем родилки под 16-годишна възраст, като тенденцията е броят им да нараства.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови