18 кг марихуана бе открита в Русенско

OFFNews 13 ноември 2019 в 11:25 2046 0

Голямо количество наркотици са открити и иззети при спецоперация на служители на ОДМВР Русе. 

Поредната специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, е осъществена в рамките на няколко дни под наблюдението на прокуратурата.

На 9 ноември полицаи на РУ–Бяла са извършили проверка на земеделска нива в местността "Бабин кладенец", землището на с. Кривина, и открили разстлана върху найлони и дървени плоскости зеленикава тревна маса. Тя е дала характерната реакция на марихуана при извършения полеви наркотест.

В близост до нивата бил засечен и паркиран товарен автомобил с великотърновска регистрация, с който мъж се е опитал да избяга. Минути по-късно 30-годишният свищовлия бил задържан. При последвалия оглед на място са намерени и празни съдове с различна вместимост.

Извършени са поредица от оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на адреси в Свищов и с. Кривина, където са открити още количества марихуана, съхранявана в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса. Общото количество на иззетите наркотици е 18 килограма.

По случая е образувано досъдебно производство. 30-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Работата по разследването продължава, изяснява се и съпричастността на други лица към престъпната дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови