19-годишен наръга свой връстник в Шумен

OFFNews 16 декември 2019 в 11:59 1741 0

За броени часове криминалисти на ОДМВР-Шумен установиха и задържаха извършител на тежко престъпление. С прокурорско постановление му е наложена мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Сигналът за инцидент на ул. “Ген. Скобелев“ в града е получен на 14 декември към 12.08 часа. Неизвестен пресрещнал двама младежи на 18 и 19 години, разменили си реплики, които прераснали в спор.

Непознатият нанесъл удар с нож в областта на корема на 19-годишния, след което побягнал.

Пострадалият бил придружен до болничното заведение от приятеля си, където бил приет с опасност за живота, а малко по-късно починал.

МВР започнало веднага действия за установяване на извършителя. Случаят веднага бил докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура – Шумен. След съвместна работа на криминалисти от РУ- Шумен и областната дирекция и проведени множество процесуално-следствени действия бил установен и задържан 19-годишен местен жител.

След претърсване в жилището му в града криминалистите намерили хладно оръжие. Задържаният не е криминално проявен. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

Подробности за разплитането на случая представиха директорът на ОДМВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор и административен ръководител на Окръжната прокуратура Маргарита Георгиева. Ст. комисар Расим сподели, че казусът е бил сложен заради факта, че на иначе оживеното място в града не е имало свидетели на инцидента и очевидци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!