26 загинали на пътя по-малко при извънредното положение

OFFNews 09 май 2020 в 09:12 2972 0

Инспектор Николай Крушарски

„За времето на извънредното положение тежките катастрофи са намалели драстично. Разликата между периода от 2019 г. и 2020 г. е с 317 пътни тежки инцидента и 26 загинали по-малко за времето в рамките на извънредното положение. За тези два месеца мерките, които бяха наложени заради извънредното положение, успяха да помогнат и за намаляване на пътния травматизъм“.Това съобщи инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция“ към СДВР на брифинг за започналата операция за контрол на пътното движение.

В ход е специализирана полицейска операция на територията на цялата страна, насочена към водачите, които управляват под въздействие на алкохол, наркотични вещества, с превишена скорост, както и не използват обезопасителните системи на автомобила, съобщи Крушарски. Той се зарече, че цялата палитра на Закона за движение по пътищата ще бъде контролирана от полицията засилено, защото след премахване на КПП-тата на големите градове се наблюдава засилен трафик.

„Наблюдават се повече катастрофи. Това ни провокира да засилим контрола над пътното движение на територията на цялата страна. По време на извънредните мерки основните ангажименти на служителите бяха свързани с работата на КПП-тата. След премахването им има трафикът става по-интензивен, а това води до увеличаване на нарушенията“, посочи инспекторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови