38 души са задържани преди и след мача Левски - ЦСКА, двама полицаи са в болница

OFFNews 24 февруари 2019 в 17:00 3076 0

Общо 38 души са задържани преди и след мача между ПФК „Левски“ и ПФК ЦСКА – София, съобщи директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

7 души са арестувани след сбиването между две групи фенове на "Левски". След намесата на полицаи са пострадали двама служители на реда. Единият от тях е със сътресение на мозъка и сцепена устна, закаран е в „Пирогов“ и ще остане на лечение. Другият е напръскан със спрей и ще остане в "ИСУЛ", обясни Хаджиев.

По думите му всички на мястото на инцидента са отведени в Първо РУ и ще се изяснява съпричастността на всеки един от тях към инцидента.

Зам.-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов заяви, че ако полицията не е била на място, сблъсъкът е щял да бъде сериозен.

„Това са групи от по 300-400 души, които ужким са от един и същи отбор, а се бият помежду си. А по улицата минават граждани, деца, има спирки на градския транспорт. И ако ние не сме там да се намесим, никой не знае какво ще се случи. Това шествие, което се опита част от агитката на ПФК „Левски“ да проведе, е нерегламентирано. И ние се намесихме, разделихме хората на малки групи. Действахме добре“, допълни той.

При друг инцидент между два автомобила с фенове на двата клуба участниците са влезли в пререкания и са си разменили няколко удара. Те са отведени в Първо и Пето районно управление.

13 души не са допуснати в района на стадиона заради носене на забранени предмети, 6-ма са били без документи за самоличност, а от други трима са иззети наркотични вещества. След края на мача са задържани 6 души, които по време на дербито са хвърляли предмети по пистата и терена. На посетител, на когото му е прилошало, е оказана помощ и е откаран в болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови