АПИ: Очакват се поледици, тръгвайте подготвени

OFFNews 04 януари 2020 в 21:34 2636 0

От неделя се очаква понижение на температурите и силен северен вятър. На места ще превалява, предимно слаб сняг, като с това се увеличават и предпоставките за поледици, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Те призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия и да не предприемат рискови изпреварвания и маневри.

За повишаване безопасността на движение е възможно затваряне на определени участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Поради очакваното застудяване и обилен снеговалеж, по решение на гръцките власти, от 6 часа на 5 януари, няма да се пропускат автомобили с товароносимост над 1.5 т. през граничните пунктове "Кулата-Промахон", "Илинден-Ексохи" и "Капитан Петко Войвода-Орменион", съобщи по рано днес пресцентърът на МВР.

Гражданите и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка в страната от интернет страницата на АПИ - api.bg, както и по всяко време на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови