Арестуваха 16-годишен, прибрал 76 000 лева в телефонна измама

OFFNews 20 януари 2018 в 11:36 7048 1

Снимка pixabay

В Търговище е задържан 16-годишен младеж - участник в телефонна измама за 76 000 лева.

В петък 66-годишна жена от Търговище е получила обаждане на стационарния телефон в службата си от мъж, представил се за полицейски служител.

Той ѝ казал, че ако предостави наличните си пари на измамници, които вероятно ще й позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи. Уверил я, че веднага след това сумата ще й бъде върната.

Вярвайки че помага, жената изтеглила от сметката си в банка 76 000 лева, сложила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното в телефонен разговор място - край кошче за смет на детска площадка в междублоково пространство в централната част на града.

Около 15 часа, веднага след прибиране на плика с парите, полицаите задържали младеж, въпреки опита му да избяга.

Установена е самоличността му - 16-годишен от Търговище, с регистрация за наркотици. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа.

Действията са реализирани съвместно от служители на ГДНП, ОДМВР – Търговище и Велико Търново, под наблюдението на Районна прокуратура - Търговище, съобщават от пресцентъра на МВР.

Проверява се съпричастността на задържания към още една измама, осъществена отново в Търговище - в началото на този месец по същия сценарий е измамена 77-годишна жена. Тогава тя хвърлила през терасата на жилището си 1600 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови