Арестуваха Лютви Местан

OFFNews
14 април 2019 в 20:08 | 9496 |2
Лютви Местан - катастрофа
Лютви Местан - катастрофа

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан е задържан за 24 часа в Кърджали заради катастрофата, при която бе убито 6-месечно бебе.

„Водачът на лекия автомобил "Фолксваген" от днешната катастрофа на разклона за село Загорско е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР след медицинско освидетелстване“, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР, без да посочват името на политика.

Местан е управлявал автомобила, участник в тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе и няма пречка за неговото задържане, тъй като той не е регистриран като кандидат за евродепутат и няма имунитет, заяви по-рано днес говорителката на Главната прокуратура Румяна Арнаудов, цитирана от БГНЕС.

Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Срещу него на този етап не е повдигнато обвинение.

Образувано е досъдебно производство. Наблюдаващ прокурор е Росица Георгиева от Окръжната прокуратура в Кърджали.

Катастрофата стана в неделя по главния път към ГКПП „Маказа”, около 13:30 ч. в района на село Загорско. При включване в главния път „Фолксваген”-ът на Местан се сблъскал с друг лек автомобил, в който пътувало семейство с две деца – на 9 години и на 6 месеца. Бебето е починало на място, 9-годишното дете, 28-годишната му майка и 31-годишният му баща са откарани в болницата в Кърджали. 

По-рано през деня от полицията отказаха да потвърдят или отрекат неофициалната информация, че именно Лютви Местан е бил на волана на автомобила, причинил тежкия инцидент.

d4fr5gth6yg

Рейтинг : -1400

14.04 2019 в 23:41 2
+ 1
- 3
Каквото и да измислят, със сигурност няма да помирише затвор. Най-много да изкарат другите хорица виновни задето тоя шибаняк не е погледнал дали идва кола докато прави ляв завой. Ще бъда крайно изненадан ако дори му се източи от гнусните устенца едно извинение, задето е убил бебето.
El Commandante

Рейтинг : 66826

14.04 2019 в 22:28 1
+ 2
- 2
Смачкана е само предницата, при тва равномерно, не виждам как се е опитвал да се включи в пътя с предимство.

С нетърпение ще следя каков ще измислят следствието и прокурата сега та да го изкарат невинен тоя българопродавец....