Арестуван успя да избяга от РПУ по време на разпит

OFFNews 15 януари 2020 в 11:54 3177 0

Арестуван за кражба успя да избяга от сградата на полицията в Разград по време на разпит. Полицията го издирва, съобщиха от прокуратурата.

28-годишният Емил Великов бил задържан с прокурорско постановление за 72 часа. Великов използвал намалението, че разследващият излязъл от кабинета за малко и успял да напусне сградата, както най-спокойно минал покрай постовия на входа. 

"В момента, в който Емил Великов трябвало да подпише разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да окаже методическа помощ на свой колега. Обвиняемият е бил оставен под наблюдение на друг разследващ полицай. В този момент осъжданият многократно Емил напуснал кабинета на разследващия полицай, преминал пред постовия полицай и напуснал сградата на ОД на МВР. Веднага е започнало издирването му в цялата страна", пише в съобщението на прокуратурата.

Великов е арестуван за кражба с взлом, извършена още през 2018 г. Според разследващите той влязъл в частен дом и откраднал дамска чанта, в която имало дебитна карта с ПИН код, и успял да изтеглил 200 лв. Извършителят на кражбата бил установен едва през 2020 г. През това време делото било спряно и възобновено след залавянето на Великов.

Мъжът е осъждан многократно, съобщават от прокуратурата. Формално, той има забрана за напускане на
страната. Обявен е за общодържавно издирване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови