Арестуваните роми от мрежата за просяци в Тулуза изтезавали жертвите си

Хора с физически и психически проблеми на норма по кръстовищата, жесток бой, ако съберат по-малко пари

OFFNews 10 юни 2018 в 11:30 10895 0

Групата от 11 българи, които бяха арестувани вчера в Тулуза за организиране на мрежа от просяци, са изтезавали жестоко жертвите си.

Това става ясно от публикации във френски медии, които отразяват подробностите около разследването, съобщи Нова тв. 

Арестуваните са членове на пет ромски фамилии. Те принуждавали хора – предимно с физически или психически проблеми, да просят по кръстовищата в Тулуза. Определяли им работно време – от 9 до 21 ч. И поставяли долна граница за сумите, които просяците трябвало да събират. За „работещите” на по-малките кръстовища тя била 30 евро, а тези на по-големите – 400 евро.

За онези, които не успявали да изпросят достатъчно пари, следвали жестоки наказания. Някои били връзвани за дървета, други – прегазвани с коли и зверски пребивани. Жертвите, сред които има и 7-годишно дете, били принуждавани и да пият големи количества алкохол с цел по-лесното им манипулиране.

В схемата, която френските власти определят като „модерно робство”, всеки просяк имал собствен „господар”. А „господарите” в групата често търгували с жертвите си и си ги препродавали срещу 500 евро.

Четирима от замесените в престъпленията вече са с повдигнати обвинения и остават в ареста.

Всички жертви са настанени в социални домове във Франция. Всички те, с изключение на една обаче, са поискали да се върнат в родината при първа възможност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови