Биячите от "Тракия" спрели колата на бития мъж и бременната му приятелка, защото карали бавно

ОFFNews 20 юли 2017 в 18:24 2299 0

Биячите от "Тракия" спрели колата на бития мъж и бременната му приятелка, защото колата им се движела бавно, казаха от прокуратурата, цитирана от бТВ.

Нападателят Цветан Пeтров е привлечен като обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Брат му Петър Петров е настанен в болница и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към момента. 

Обвиняемият Цветан Петров се подразнил, че колата на бития мъж и приятелката му се движи бавно. Изпреварил колата и после засякъл "Опела" на потърпевшите, принуждавайки ги да спрат пътя си. След отишли до спрялата кола братята Цветан и Петър Петрови нанесли удари с юмруци по главата и тялото на шофьора.

Бременната 20-годишна твърди, че е била ударена с юмрук в корема, но съдебно-медицинската експертиза не показва травматични увреждания. Продължават обаче следствените действия за изясняване дали е било упражнено насилие спрямо жената.

Пострадалият шофьор е с лека телесна повреда – разкъсно-контузна рана на главата.

Цветан Петров е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. До момента той е осъждан за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание „лишаване от свобода“ с изпитателен срок, в който е извършено настоящето деяние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови