Битият от турски граничари българин: Един ме блъскаше в гърба, друг ме риташе

OFFNews 03 ноември 2017 в 10:56 4930 2

Битият от турски граничари българин: Един ме блъскаше в гърба, друг ме риташе

Турските гранични служители, които биха българин на българска територия, нападнали мъжа заради непоставен в паспорта му печат.

Пред Нова тв пострадалият, който пожела да остане анонимен, обясни, че след случая е с посинено око и разкъсана устна. 

"Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха разкъсани. Бях направо като парцал", разказа мъжът.

Случаят е от 29 октомври, но както стана ясно, прокуратурата в Елхово е сезирана едва на 1 ноември.

Пострадалият българин обясни, че на излизане от Турция е минал през 4 гишета. На последното гише документите на него и спътниците му били обработени от турска служителка. Тя му върнала документите, вдигнала бариерата и му посочила, че може да премине на българска територия. Когато българинът се наредил с автомобила си да изчака преминаване през дезинфекция, изведнъж бил нападнат - вратата на автомобила била отворена и получил силен удар в окото. 

"След като бях ударен, в дрехите ми се вкопчиха няколко ръце и ме издърпаха насила навън. Тогава видях въпросните хора, които бяха в последното гише и крещяха "Юрум, юрум", което вероятно означава "обратно" и сочеха към Турско", разказа пострадалият.

Той разказа, че служителки от българска страна излезли и се развикали на граничарите да спрат да го бият. По думите му българките разказали, че това е поредният подобен случай в рамките на няколко месеца.

Според пострадалия българин турците искали да го върнат на последното гише, тъй като в паспорта му не бил отразен печат, който посочвал, че колата може да напусне Турция. 


Лявото ми око е засегнато много силно, имам разкъсване на устната, заяви пострадалият. Той има намерение да потърси съдебна отговорност на тримата си нападатели и ще иска от всеки по 30 хиляди лева обезщетение за причинените щети.


Пред bTV външният министър Екатерина Захариева каза, че веднага след инцидента от турска страна е последвало извинение. 

"Надявам се да се предприемат мерки срещу служителя, който е извършил това. Изключително неприятен случай. Има записи на камерите, в момента нашата прокуратура разследва. Факт е, че Гранична полиция е сигнализирала веднага колегите си в Турция. Оттам са получили уверение, че ще се разгледа внимателно казуса и служителят ще бъде наказан", обясни министърката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

03.11 2017 в 11:13

Е, щом са се извинили, значи всичко е наред. Занапред преди да напуснеш Турция, питаш дали не трябва да те бият за нещо, и чак после потегляш.