Бивш началник на НСО: Невъзможно е участие на хора на службата при изтичането на снимките с Борисов

Според ген. Димитър Владимиров за охраната на премиера трябва да се грижи МВР

OFFNews 21 юни 2020 в 19:03 5952 2

Невъзможно е участието на хора от НСО в изтеклите снимки, на които се предполага, че премиерът Бойко Борисов спи, а до него има пистолет и големи суми пари. Охранителите на НСО никога не са нарушавали личното пространство на хората, които пазят. Това каза бившият началник на Националната служба за охрана ген. Димитър Владимиров пред бТВ.

Той подчерта, че когато са канени гости, това са най-близките хора на държавника под охрана. От него зависи дали поканените ще бъдат записани или ще минат инкогнито.

„Момчетата са верни и трудно може да се предположи, че някой ще изнесе информация“, бе категоричен генералът.

„НСО не е секретна служба, има секретни мерки, които не се коментират, но другото се вижда – кой с колко човека се охранява. При президента е една минимална бройка, която се счита за реална за добра охрана. При другите се увеличава на по 6-7 човека на смяна, което бърка в джоба на гражданите“, допълни той.

Според ген. Владимиров това се случва при премиера Бойко Борисов, депутата от ДПС Делян Пеевски, почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това е неправилно, защото единият не ходи на работа (Пеевски), а другият е бивш лидер на партия. В нито една държава с развита демокрация не се охраняват лица от две институции. Президентът и вицепрезидентът трябва да останат към НСО, а представителите на изпълнителната власт е редно да минат към МВР, смята генералът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

2

Пенчо бре

22.06 2020 в 07:37

Ген Владимиров спомена и за това, как НСО охранява и обгрижва, 4 години, такива като Главчев и тетка Цачева, които са били шефове на парламента, единия 5 (пет) месеца. Така са си гласували дупетатите. Естествено, че никой няма и да помисли да им посяга, но ще бъдат обслужвани.

5712

1

tough

22.06 2020 в 07:33

Ape чак пък невъзможно. И по каква причина - че били верни момчета? Хахаха, наивник. И да не е некое момче, ще е ку..ве.