Бургаски полицаи откриха конопена нива и канабис край морето

OFFNews 02 септември 2019 в 17:40 4667 0

Нива с коноп

Снимка МВР Бургас

Нива, засята с конопени растения, както и голямо количество суха тревна маса /канабис/, бяха открити при специализирана полицейска операция в местността Смесици в землището на созополското село Зидарово.

В операцията са участвали криминалисти, специализираните полицейски сили, бургаската жандармерия, разследващи, базова научно-техническа лаборатория и три районни управления на полицията, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

Установено е, че на парцела от 2 600 кв.м. двама криминално проявени братя /на 32 и 38 години/ се отглеждат конопени растения, съдържащи високорискови наркотични вещества. При последвалите процесуално-следствени действия са фиксирани над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра.

Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, които изпомпват вода от разположен наблизо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата.

Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др. В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за сушилни, от които са иззети близо 40 растения. Установено е и помещение с голямо количество суха тревна маса /канабис/.

Разследващите проверяват съпричастността на лица, свързани със съхранението и разпространението на канабиса. Двамата братя са с обвинения за престъплението, образувано е досъдебно производство и материалите са докладвани в Районната прокуратура в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови