Дете почина, след като глътна пионка от 'Не се сърди, човече'

OFFNews 09 януари 2019 в 19:20 4869 0

10-годишно дете почина, след като глътна пионка от играта "Не се сърди, човече", съобщи Нова телевизия.

Момченцето си играело в дома си, когато глътнало фигурката и се задавило. Родителите му го завели в спешния център в поликлиниката в „Ботунец”, но нямало лекар. По думите на майката там имало само една медицинска сестра, която била нова.

От болницата веднага се обадили на Спешна помощ, но чакали линейката 45 минути, твърдят близки на починалото дете. Докато чакали, момчето издъхнало.

От Спешна помощ обаче твърдят друго. Според тях минути, след като се обаждат, родителите отказват линейка. 

„В 14:02 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал за дете със задушаване, повръщане на кръв и в тежко състояние, а в 14:03 ч. лекарски екип се пренасочва от друг адрес за този сигнал от „Ботунец”. В 14:08 ч. се обажда жена, която се представя при нас за леля на детето и казва, че те ще го транспортират в болнично заведение и отказва адреса. В 14:16 ч. нашето мед. лице във филиала в „Ботунец” ми се обади и ми каза, че дете е в много тежко състояние и с много нисък пулс. Нашето медицинско лице веднага е започнало реанимационни действия, подаден е кислород на детето, но за съжаление, то е починало, защото е било в много тежко общо състояние”, заяви пред bTV Катя Сунгарска, говорител на Центъра за спешна мед. помощ – София.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е разпоредил проверка на действията на Центъра за спешна медицинска помощ в София заради инцидента.

Пред поликлиниката в „Ботунец” има жандармерия заради разразилото се напрежение след смъртта на детето. Не се е стигнало до сблъсъци с полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови