​Двама полицаи от 7-мо районно в София са задържани за наркотици

OFFNews 16 октомври 2017 в 12:07 44224 3

​Двама полицаи от 7-мо районно управление в София са задържани за корупция

​Двама полицаи от 7-мо районно управление в София са задържани за разпространение на наркотици и взимане на подкуп.

Акцията се е провела късно снощи съвместно със Специализираната прокуратура, съобщава БНТ. При ареста са намерени и наркотици.

По непотвърдена до момента информация двамата служители на МВР са осигурявали чадър над наркогрупа.

От Специализираната прокуратура съобщиха, че срещу двамата са повдигнати обвинения за разпространение на наркотици и получаване на подкупи.

Те са задържани на 15 октомври 2017 г. при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура.

До задържането им двамата работели в районното управление по линия на противодействие на разпространението на наркотици. Служители на „Вътрешна сигурност“ обаче, започнали да ги следят от юли 2017 г. по данни, че самите те разпространяват наркотични вещества.

На 15 октомври 2017 г. двамата служители са задържани веднага, след като получили подкуп от 2000 лева, предварително „белязани“ от разследващите. Събраните до момента доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични вещества на наркодилъри, които от своя страна ги разпространявали на дребно в обслужвания от полицаите район.

Едновременно с това служителите събирали от всеки дилър по 2000 лева „такса спокойствие“ месечно. Онези, които отказвали да плащат таксата, били заплашвани, че ще ги задържани, че срещу тях ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства.

При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от служителите са намерени и иззети разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест, става дума за амфетамини.

Окончателно заключение за съдържанието на таблетките предстои да даде назначена по случая експертиза.

Двамата полицаи, единият от които е с дълъг стаж в МВР, се стараели да действат при пълна конспиративност. Комуникирали с „подопечните“ дилъри единствено чрез интернет приложения и „прави“ телефони (използвани само за връзка между тях).

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двамата е наложено задържане до 72 часа. На 17 октомври 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11519

3

d0ni

07.11 2018 в 17:41

Колегите им май разчистват конкуренцията :) Наркодилъри плащат на полицаи за чадър. Проститутките им се отчисляват също. Пълна идилия.

6947

1

theprofet

16.10 2017 в 14:09

Само 2-ма?!?!?! В първо ще трябва да закопчаете всички... ама там гербавите са опънали чадър!!!