Двама са арестувани след сблъсъците в Мъглиж, един се издирва

OFFNews 29 октомври 2018 в 08:12 2672 0

Двама са арестувани след сблъсъците в Мъглиж, един се издирва

Двама души са задържани след вчерашните сблъсъци между полиция и жителите на ромската махала в Мъглиж. Един е обявен за издирване. 

До сблъсъците се стигна, след като полицията се отзова на сигнал за провеждане на гонки с каруци. След като един служител бил нападнат, се намесила жандармерията.

Някои членове на нашето общество се чувстват недосегаеми, полицията има капацитет да задържи нарушителите, коментира пред журналисти директорът на ОДМВР-Стара Загора комисар Георги Хаджиев.

По думите му, в Казанлък са получени няколко сигнала за конски кушии между селата Черганово и Овошник. При опит да се установят нарушителите, полицаите срещат агресия. Това налага използването и на жандармеристи при акция в Мъглиж, където отново е имало агресия, хвърляне на големи камъни.

Петима полицаи са пострадали, те са с повърхностни рани. Един от извършителите е обявен за издирване. Двама души са задържани за грубо нарушаване на обществения ред и оказване на съпротива.

Тази сутрин ситуацията в Мъглиж е привидно спокойна, но все още има засилено полицейско присъствие в града – около 100-тина полицаи бяха разположени, след сблъсъците в ромската махала.

Началникът на полицията в Стара Загора каза, че се разследва пътен инцидент с двама загинали младежи, в който вероятно е участвала една от каруците от кушиите. Инцидентът е станал на пътя Стара Загора-Казанлък.

Още след отзоваването на полицията на подадения сигнал за гонките е задържан един от участниците, но при изтегляне от махалата група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. По тях са нанесени материални щети. Това наложило да бъде употребени физическа сила спрямо нападателите, както и помощни средства. Произведени са и няколко изстрела във въздуха.

По случая е образувано досъдебно производство. "Нулева толерантност към агресия към полицаи", изтъкна старши комисар Георги Хаджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews