Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Две тежки престъпления срещу деца във Варненско само за ден - едно е простреляно, друго прободено в корема

OFFNews 24 октомври 2019 в 11:30 3364 0

За две тежки престъпления срещу деца съобщи полицията във Варна.

16-годишен младеж е бил приет в МБАЛ "Св. Анна" във Варна с огнестрелна рана, Едното пострадало дете е момче на 16 години, което е било простреляно с газов пистолет в село Слънчево. Задържан за деянието е 72-годишен мъж от селото.

Момчето е постъпило в болницата около 3.30 минути тази сутрин, съобщи д-р Петар Стамов от Детската хирургия в лечебното заведение, цитиран от Радио"Фокус" - Варна. Според радиото то е било простреляно от близък роднина. Засегнат е черният му дроб.

Младежът е опериран и е настанен в реaнимация, засега в стабилно състояние. По думите на д-р Петър Стамов предстоят допълнителни изследвания. Момчето е контактно. Засега няма нужда от кръводарители.

Служители на ОД на МВР – Варна работят и по случай с опит за убийство на дете. Сигнал за него е получен на 23 октомври. Детето, чиято възраст не се посочва, е с прободна рана в корема. Като извършител на деянието е задържан бащата на момчето – Б.И. (41 г.) от Варна, известен на МВР, съобщава полицията. Няма опасност за живота на детето. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!