Газова бутилка в кола, пълна с марихуана, нашенец кара секс стимуланти за Германия (снимки)

OFFNews 20 декември 2019 в 14:09 4987 0

Газова бутилка в автомобил, пълна с марихуана, и 7950 опаковки със секс стимуланти, заловиха митнически служители. 

На ГКПП Капитан Андреево на трасе „Изходящи автомобили и автобуси“ пристига лек автомобил с българска регистрация, управляван от български гражданин. 

По метода „анализ на риска“ автомобилът е селектиран за щателна проверка, при която с помощта на рентген се установяват необичайни плътности на газова бутилка в багажното отделение. В газовата бутилка са открити 69 пакета вакумирани полиетиленови пликове, обвити с алуминиево фолио. След разрязването на един от пликовете е установено, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на марихуана. Общото тегло на наркотичното вещество е 4.450 кг. 

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Шофьорът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа.

На ГКПП Дунав мост-Видин пък служители отклоняват за щателна митническа проверка микробус с холандска регистрация, управляван от български гражданин. Шофьорът заявил, че превозва пратки на физически лица, личен багаж и козметика за Западна Европа и представил две товарителници, в които стоката не била подробно описана. 

При извършената проверка митническите служители откриват в пратката за Германия кашони, съдържащи 2970 кутии с 20 790 сашета лекарствен препарат с надпис „KAMAGRA“ и 4980 блистера с 29 880 таблетки „SILDENAFIL“ - и двете лекарствени средства са видове стимуланти за полова мощ. 

Лекарствените препарати са иззети тъй като не са разрешени за продажба на територията на ЕС. Работата по случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови