Главният секретар на МВР: Проверяваме всяка къщурка, безпрецедентна акция в Костенец

Хората да не подават фалшиви сигнали за издирвания Стоян Зайков, призова гл. комисар Иванов

OFFNews 17 май 2019 в 09:04 3786 0

В Костенец тече безпрецедентна по размери акция. Това обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов по повод издирването на Стоян Зайков, което продължава осми ден. Спецчасти и специална техника бяха докарани в града. 

Локализирали сме няколко периметъра, там се извършват щателни проверки на всяка къщурка и постройка. На този етап нямаме нови сигнали, уточни той.

По думите му още не са готови експертизите, които категорично да потвърдят, че извършителят на двете престъпления е един и същ. Винаги съществува вариант издирваният да е напуснал периметъра, каза още гл. комисар Иванов. 

Той отнова призова да не се подават да не се подават фалшиви сигнали, защото това разпилява ресурса, съсредоточен в операцията. Даде пример със сигнал, подаден снощи, че издирваният е забелязан в Сандански, който се оказал фалшив. Подателят обаче се кълнял, че е разговарял с издирвания мъж.

Главен комисар Иванов подчерта, че са взети всички предпазни мерки, за да бъдат гарантирани животът и здравето на хората, затова е осигурена охрана на тези, за които се смята, че са застрашени. Той опроверга слуховете за наличие на списък със застрашени от издирвания жители.

Главният комисар на МВР призова с оглед на сигурността всички да се съобразяват с разпорежданията на полицейските служители. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови