Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Иманяри точат езеро, за да търсят ценности на дъното, задържаха ги

OFFNews 04 март 2020 в 12:29 3068 0

Снимка pixabay

Задържани са двама иманяри, опитали да източат езеро в Плевенско, за да търсят културно-исторически ценности, съобщиха от полицията.

Заловените - 58-годишен от с. Крушовица и 49-годишен от с. Петърница, са арестувани в местността "Водницата" в село Петърница навръх националния празник вчера.

Мъжете са използвали гумени маркучи, ръчна вакуумна помпа и др. При извършения оглед на местопроизшествието са намерени и иззети два гумени маркуча с дължина всеки по 64 метра, вакуумна помпа и 3-метрова метална водопроводна тръба.

При последвалото претърсване в домовете на задържаните са намерени и иззети 202 метални къса, монети, фибули, гривни, пръстени и други предмети с различна форма и размери. Предполага се, че са движими културно-исторически ценности.

Освен това са открити и глинена делва с височина 46 см., металотърсач, кислородна бутилка, 10-метров маркуч с прикрепени към него дихатели, водолазни очила, водолазен костюм, прави лопати, кирка и газов пистолет "Blow 38", който не е регистриран по надлежния ред.

Извършителите са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!