Измаменият със 100 000 лева пенсионер бръкнал в касата на блока, за да плати

OFFNews 15 октомври 2017 в 11:27 15098 2

73-годишният пенсионер от София, който лековерно даде 100 000 лева на телефонни измамници, представили се за полицаи, е взел част от парите от касата на жилищната кооперация, в която живее, съобщи БНР.

Ето и разказа на измамения Владимир Зюмбюлев.

"Обади ми се един човек на име Пламен Марков - от Четвърто районно се представи и каза, че щели да ми се обадят телефонни измамници - една банда, която била много жестока, но да бъда спокоен, че той е насреща. И каза да не се обаждам вече по стационарния телефон, да му дам джиесема да контактувам с него и ми каза да не затварям", обясни възрастният човек пред националното радио.

След това Зюмбюлев тръгнал да събира всичко що има.

"В петък към края, когато събрах вече всичките пари - ошушках всичко, което имах, и той ми каза: "Недей да споделяш с никого, с роднини (понеже имам сестра, недей на нея да казваш) и аз казвам: "Добре". И тук се появи един друг и каза: "Аз съм полковник Василев". Той ми каза всъщност: "Няма да споменаваш на никого нищо за това, защото водещия на акцията - каза ми едно име, но това е без значение, има жена, има деца и те, понеже са опасни, могат да му взривят апартамента", допълни измаменият пенсионер.

Пенсионерът живее на столичния булевард "Цар Борис Трети", а СДВР продължава да разследва престъплението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

15.10 2017 в 16:57

Някой трябва да попита сега МВР тези измамници търсят ли ги или просто записват жалбата и дотам? Само от един удар -100хил.лв. За сравнение онзи "велик" измамник Спас-Александър за години я е изкарал 20-30хил, я не. Него обаче пуснаха цялото МВР да го търся, медии денонощно пускаха инфо за него. И защо? Защото е ужилил няколко известни прокурори и журналисти той стана най-издирвания, а тези са измамили обикновен човек и явно това не се брои за престъпление в България

16193

1

SC

15.10 2017 в 11:54

Браво! Така се е вкарал във филма, че е дал дори пари, които не е имал. Интересно как ли са реагирали жителите на кооперацията.