Катастрофа с колата на Лютви Местан уби 6-месечно бебе, рани дете и жена

OFFNews 14 април 2019 в 18:02 19569 0

Лютви Местан - катастрофа

Снимка БНР Кърджали

6-месечно бебе е загинало на място в катастрофа, причинена от автомобила на лидера на ДОСТ Лютви Местан, съобщи регионален сайт, като се позова на собствени неназовани източници. Полицейски източници на OFFNews също потвърдиха информацията. Официално потвърждение няма, няма и опровержение. На снимки от мястото на катастрофата, които публикуваме, се вижда мъж, който много прилича на Местан.

Официално от полицията отказаха да уточнят пред OFFNews кой е шофирал "Фолксваген"-а при сблъсъка, станал днес около 13:30 ч в района на село Загорско по международния път към граничния контролно-пропускателен пункт "Маказа".

В съобщението на Областната дирекция на МВР в Кърджали за инцидента дори не са уточнени инициалите на шофьора на колата, причинила трагичния инцидент. Оттам пишат само, че автомобилът е "Фолксваген", а в другата кола е пътувало семейство, както и че освен загиналото шестмесечно бебе, са ранени 9-годишно дете и 28-годишна жена от Момчилград. Те са превозени до Спешното отделение на болницата в Кърджали.

В същото време стана ясно, че Местан е откаран за преглед в Кърджали, но директорът на Центъра за спешна помощ д-р Атанас Митков допусна пред наш репортер, че е възможно това да е станало с частен автомобил, тъй като линейка не е возила въпросния пострадал.

Не е ясно къде се намира политикът в момента.

Според наши полицейски източници сега Лютви Местан може да бъде задържан за 24 часа. Те твърдят още, че тестът е показал, че не е употребил алкохол или дрога.

Мястото на произшествието бе отцепено от полиция, движението се пренасочваше в едната лента.

Извършва се оглед, там е окръжният прокурор Желязко Стефанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови