Коронавирус-купон в сливенска махала, полицията разтурила веселбата

OFFNews 23 март 2020 в 15:39 3762 0

В сливенския квартал "Надежда" роми вдигнаха купон в събота вечерта, алармираха възмутени граждани на града, които разказват, че музиката се е чувала чак в центъра, съобщи Дарик нюз.

Въпреки призивите да останем по домовете си, за ромите от квартала изолацията се оказала скучно начинание и много трудно за изпълнение, затова решили да си спретнат купон.

Възмутени от неспазването на мерките срещу коронавируса от страна на жителите на ромския квартал, чиито подстъпи се охраняват от полиция, граждани подали сигнал на 112 и до шефа на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Изпратено е било и видеото, публикувано в социалната мрежа.

Скоро след това полицията се е намесила и разтурила веселбата.

От Областната дирекция на МВР в Сливен потвърдиха, че в града се нарушават мерките, въведени с извънредното положение, и такива случаи са били установени за периода 20-23 март.

В РУ-Сливен са образувани едно бързо и две досъдебни производства за нарушаване на карантината. Полицейските служители са установили двама мъже и една жена от град Сливен, че не изпълнил задължението да не напускат дома си или мястото за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават за посочения в предписанието срок, като деянието е извършено по време на извънредно положение. Образуваните производства са под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови