Крадците на митницата в Благоевград първо наводнили сградата, а после я ограбили

OFFNews 19 януари 2020 в 15:08 3998 0

Крадците, извършили крупен обир на митницата в Благоевград са използвали нетрадиционен метод. Те са пуснали всички чешми да текат, запушили са сифоните и в продължение на десет часа водата постепенно е заляла всичко и е разрушила кабинетите в митницата. Четири пъти СОТ-ът е подавал сигнал, но пристигналите на място охранители не намирали нередности и се връщали.

Това съобщи районният прокурор Борислав Ковачки, обяви БГНЕС.

Прокурор Ковачки обясни, че камери са заснели взломаджиите да влизат в района в 23:45 часа.

В събота вечерта крадци обраха митницата в Благоевград. Открадни са всички веществени доказателства, иззети в последните десет години от всички митници от Югозападна България.

Обирът бе изключително професионален, използван е заглушител на СОТ и най-вероятно крадците са  разчитали на вътрешен човек за съхраняваните веществени доказателства по дела, които се точат с години.

Засега е сигурно, че крадците са влезли през аварийния противопожарен изход и са имали достатъчно време да разбият двете каси в помещението. Смята се, че откраднатото възлиза на поне половин милион лева, а самоличността на извършителите е все още неясна.

Започнато е досъдебно производство, каза още Ковачки, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че из целия двор на митническото бюро е имало разхвърляни предмети, които са наподобявали сребро. „При извършване на престъплението е използван ъглошлайф, с който са срязани общо три броя каси. При извършеното престъпление са отнети валута на обща стойност около 230 000 лв. Отделно са отнети значително количество накити, като най-вероятно са смятали, че всички са от благороден метал, но всъщност една част от тях са „дрънкулки“, посочи Ковачки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови