Критично е състоянието на детето, ранено в жестоката катастрофа на Тракия

OFFNews 13 юли 2020 в 08:02 4366 0

Критично е състоянието на 2,5-годишното дете, ранено в жестоката катастрофа на автомагистрала "Тракия" вчера, отнела пет човешки живота и ранила шестима души.

Детето остава на спонтанно дишане. В критично състояние е. Има травми на черепно-мозъчните кости и мозъка вследствие на удара, каза директорът на Университетската болница в Стара Загора проф. Йовчо Йовчев пред bTV тази сутрин. Екипите ни са достатъчно добре подготвени и квалифицирани, работят денонощно. Надявам се да има добър резултат по отношение на това малко създание, което родителите имат - каза лекарят и изрази съжалението си за случилото се.

Катастрофата стана вчера около 17:30 ч. край село Оризово посока София. ТИР с турска регистрация навлезе в насрещното движение, преобърна се, запали се, смаза коли на пътя. Петима умират. Линейки на спешна помощ откарват в болницата още шест човека, които са ранени, включително родителите на детето.

Всички са с леки наранявания и могат да се възстановяват в домашни условия, затова са изписани, каза тази сутрин проф. Йовчев.

Родителите на детето са с наранявания в гръдния кош, най-вероятно това са воланни травми, причинени от предпазните им колани. Те са в болницата при детето си, не заради техните травми, а за да бъдат до детето си.

Момиче на 19,5 г. също е с нараняване в областта на гръдния кош, няма счупвания. Баща ѝ разказа, че е разговарял с нея - успяла да скочи на спирачките в последния момент.

Шофьорът на ТИР-а - турски гражданин - е една от жертвите. Пътувал е от Амстердам за Истанбул. Превозвал стока.

От областното пътно управление в Стара Загора обещават да направят всичко възможно до 10 ч да пуснат магистралата за движение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови