Кризата със стрелеца в Овча купел приключи

OFFNews 22 септември 2019 в 19:53 4903 0

Снимка btv.bg

Мъжът, който се беше барикадирал в апартамента си в Овча купел и стреля с пистолет, бе изведен от полицията малко след 19 ч. тази вечер.

Няма жертви или пострадали при акцията по овладяването на кризата. Пред блока имаше полиция и командоси, съсредоточени на мястото още снощи от около 23 ч., тогава са започнали и преговорите с 57-годишния мъж, който, по неофициална информация, е с психично заболяване.

Сигналът за буйстващия в жилището си самотен мъж е бил получен вчера в ранния следобед, а по-късно той се е барикадирал. Съседи са чули около 5-6 изстрела от дома му. Пред Нова тв съсед обясни, че е човекът е добър и не е правил проблеми. Според него след смъртта на съпругата му мъжът се е изолирал. Защо обаче притежава законно оръжие, щом е психично болен, изрази недоумение друг от блока. По непотвърдени данни самотникът работи в СОТ.

Цяло денонощие продължиха страховете на съкварталците, както и опитите за извеждането му, с него работиха и психолози. МВР съобщи за успешно приключилата акция, но няма данни къде е транспортиран мъжът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови