Линейката за Милен Цветков е пристигнала за 5 мин. Починал е пред Пирогов

OFFNews 21 април 2020 в 17:00 7330 4

Д-р Георги Гелев

Спешна помощ е реагирала максимално бързо и екипът е пристигнал за 5 минути на мястото на жестоката катастрофа с Милен Цветков. Той е починал почти пред Пирогов, тъй като е имал вътрешен кръвоизлив е не е било възможно да бъде интубиран. Това се разбра от извънреден брифинг на директора на Спешна помощ-София д-р Георги Гелев.

"Подаден ни е сигналът в 18:16 ч. Диктуван е в 18:19 ч. Реанимационният екип е бил на място в 18:23 ч. За 5 минути е пристигнал и е заварил на платното, близо до тротоара мъж по гръб, на който хора са му оказвали помощ. Правили са му изкуствено дишане уста в уста. Заварен е в кома", каза на извънреден брифинг директорът на Спешна помощ-София д-р Георги Гелев. Той добави, че според доклада на медиците тялото на журналиста е било доста далеч от двете катастрофирали коли.

"Предприети са веднага действия по оказване на първа помощ, след няколко минути е вкаран в линейката, където са продължили да му оказват помощ. Включен е на монитор, имал е единични сърдечни удари, продължили са да го обдишват. На практика съдовете му на крайниците са били толкова колабирали, че не е могъл да се хване венозен път за венозна апликация на какъвто и да било медикамент. Това ги е принудило да бъдат вкарани мускулно. След като е направен неколкократен опит за интубация и не се е получила поради изпълването на дихателните пътища с кръв, продължавайки да го обдишват, тръгват към "Пирогов". Буквално пред вратата на болницата Милен е издъхнал", каза д-р Гелев. По думите му екипът на Спешна помощ не е могъл да познае журналиста заради тежкото му състояние.

"Видимо той не е имал сериозни наранявания, но фактът, че трахеята е била пълна с кръв, означава, че най-вероятно травмата е несъвместима с живота", каза д-р Гелев.

“На практика всичко е приключило в 18:45 ч.", допълни още Георги Гелев.

Той допусна, че в някои случаи дишане уста в уста от непрофесионалисти може и да влоши състоянието на човека, на когото хората са се опитали да помогнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3171

4

recycle bin

21.04 2020 в 22:54

Темата е за линейката, за дрогирания боклук няма какво да кажа освен, че е плод на същата система и среда създадена от некадърните корумпирани управляващи.

https://www.bgonair.bg/a/157-direktno/61657-polovinata-ot-signalite-do-112-za-lineyka-ne-stigat-vednaga-do-dispecher /amp

4095

2

evmav

21.04 2020 в 21:03

Боклукчийски кош, май с основание ви наричат психо-комунисти. Типично по болшевишки да се търси под вола теле. Заради такива като теб, ГЕРБ печелят, а вие повече от 2% няма да видите десетилетия напред.

3171

1

recycle bin

21.04 2020 в 19:57

Този може да твърди, че линейната е дошла за 5 секунди, като започва да мери времето от когато му изнася.
Факт е, че катастрофата става в 18:03, вижда се от камерите.
Вероятно подаването на сигнал до 112 от очевидци е отнел 2-3 минути,т.е 18:06.
Този твърди, че сигналът към тях е подаден в 18:16.
Важните въпроси са какво означава това и какво се случва през тези 10 минути.
Дано се намери журналист, който да потърси отговорите.
Моето предложение - оператор от 112 препредава информацията на оператор от спешна помощ... И очевидно това дори не става достатъчно бързо. Тези 10 минути закъснение може би са стрували живота на Милен и със сигурност на много други хора.
Така работи системата.
Така са я направили да работи управляващите бездарници от Герб+ДПС+ОП активно подпомагани от БСП в ролята на псевдоопозиция.
Другия път пак гласувайте за тях... Или не гласувайте... Резултатът ще е същия. И се молете да не ви се налага да чакате линейка.

 
X

Да помогнем на украинските деца!