МВР: Издирваният в Костенец е опасен, все още нямаме резултат

OFFNews 16 май 2019 в 21:27 2547 0

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Издирването на заподозрения продължава, за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Използвам момента да подчертая, че получаваме доста сигнали, сред които - за съжаление - и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с подобни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира сериозно и проверява абсолютно всеки един сигнал. Няма как някой от тях да бъде подценен.

Това коментира тази вечер главният секретар на МВР Ивайло Иванов по повод издирането на 43-годишния Стоян Георгиев Зайков от Костенец - заподозрян за убийството на 38-годишна жена.

Същевременно вчера полицията съобщи, че е намерен убит 42-годишен съсед и роднина на Зайков.

Главният секретар на МВР призова хората да не предприемат самостоятелни действия, ако забележат Зайков, защото издирваният е опасен.

Двете убийства по динамика на престъпленията не си приличат, нямаме категорични данни, че извършителят е един и същ. Единственото, което към момента можем да кажем със сигурност, е часът на смъртта е на 14 май вечерта (става дума за съседа на Зайков - б.р.). Според събраните данни е използван ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да кажем категорично вида на оръжието. Следи от взлом няма в къщата, където е намерено тялото на втория убит. Още не са готови назначените експертизите, които могат да ни дадат по-голяма категоричност, за да кажем, дали извършителят е един и същ, каза  главният секретар на МВР.

И в двата случая нямаме данни за съучастници. Всеки един сигнал приемаме с еднаква сериозност и подхождаме абсолютно отговорно. Получихме съобщение, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинна звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител, поясни още Ивайло Иванов.

Нашата основна цел е да гарантираме живота и здравето на гражданите, да гарантираме живота и здравето на полицаите, затова обмисляме всеки един ход, използваме само специално обучени служители. Още от самото начало работим и с нашите психолози. Денонощно сме тук и ще си тръгнем само, когато случаят приключи, заяви Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови