МВР евакуира близки на издирвания Стоян Зайков, разширява периметъра на търсене

OFFNews 21 май 2019 в 13:05 2722 0

Стоян Зайков

МВР разширява периметъра на издирването на заподозрения за убийството на 38-годишна жена в Костенец Стоян Зайков, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Паралелно с това е осигурена защита на евентуално застрашени лица - хора от семейния кръг или такива, с които е имал спорове в миналото. Те са изведени от Костенец, информира още Маринов.

„Сигурността наистина е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление“, коментира вътрешният министър.

Запитан дали е известно на кого принадлежи намереното оръжие, Маринов отговори, че експертизите за ДНК профили все още продължават. „Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство“ (това на братовчеда и съсед на Зайков, чието тяло бе намерено няколко дни след убийството на бившата партньорка на заподозрения - б.р.).

МВР получавало много сигнали за евентуално местонахождение на издирвания, вкл. и злонамерени. проверяват се обаче всички.

"Искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали“, каза още вътрешният министър.

Беглецът следи развитието на операцията по издирването му, сигурни са от полицията. Вероятно слуша новините по радио, което периодично включва. Не е изключено да има и помагач, макар досега да не е търсил никого от близките си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови