МВР хвана още петима за непристойно поведение на мача България-Англия

OFFNews
18 октомври 2019 в 11:47 | 1225 |0

Още петима мъже, съпричастни към непристойните действия по време на мача България-Англия, са задържани в Първо РУ тази сутрин, съобщиха от МВР.

Предстоят допълнителни действия за издирването и задържането и на други участници с подобно поведение. Обект на търсене и отвеждане в районното управление са още 5-ма, с което общият брой на установените до момента става 16.

От началото на годината при провеждане на футболни срещи на територията на София са задържани общо 78 души. Спрямо 48 от тях са наложени принудителни административни мерки, като 31 са със забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 2 години и 1 000 лева глоба, 9-има имат наложена забрана за 1 година и 1000 лева глоба, 1 е с 2-годишна забрана и санкция от 60 часа обществено полезен труд, 1 – с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия за срок от 3 месеца.

Шестима от задържаните са оправдани от съда. Спрямо 29 от задържаните са образувани бързи производства за притежание на наркотици, а спрямо 1 има образувано досъдебно производство за хулиганство.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !