МВР пусна нова бланка за преминаване на пътните блокади

OFFNews 24 март 2020 в 16:03 14122 0

Променя се формата на декларацията за пътуващите с цел предотвратяване на злоупотреби. Новата бланка е публикувана на сайта на МВР.

Това се налага след направен анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на КПП-тата в областните градове, както и на получените запитвания и препоръки от граждани.

Промяната е за преминаване за хората, които пътуват към работното си място. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.

От МВР припомнят, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови