МВР разби група за трафик на хора чрез фиктивни бракове

OFFNews 09 май 2019 в 16:43 3354 0

Снимка Shutterstock

Главна дирекция „Гранична полиция“ разби организирана престъпна група за трафик на хора чрез фиктивни бракове. За 72 часа са задържани четирима души, на които са повдигнати обвинения.

Задържаните са две жени и един мъж с българско гражданство, както и един индиец. Извършени са претърсвания на адреси в столицата, откъдето са иззети веществени доказателства.

Работата по случая започнала в отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница“ в ГДГП през 2017 г. и до момента информацията за организираната престъпна група за трафик на хора продължава да се придобива, разширява и документира.

По първоначални данни четиримата участници в групата набирали жени на територията на София, с които мъже от Индия и Пакистан да сключат фиктивни бракове. Жените били примамвани с обещания за финансова изгода. Целта на пакистанците и индийците е била нелегална миграция чрез законови разрешителни режими въз основа на сключени бракове с гражданки от Европейския съюз. Сключването на браковете се е извършвало на територията на България, в страни от Западна Европа и в Република Кипър. Впоследствие чуждите граждани се регистрирали на адреси в съответните държави и кандидатствали за продължително пребиваване на територията на страни от Западна Европа, възползвайки се от сключените фиктивни бракове с българските гражданки. Жените, въвлечени в незаконната дейност, били принуждавани да съдействат на индийците и пакистанците пред съответните миграционни власти в различни страни – Австрия, Белгия, Дания и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови